неділя, 28 липня 2024 08:20

Повстанці в Малі знищили та поранили десятки "вагнерівців"

Повстанці в Малі знищили та поранили десятки "вагнерівців"
У Малі повстанці розбили групу "вагнерівців". Фото: mil.in.ua

В африканській Республіці Малі повстанці-туареги завдали серйозних втрат бойовикам російської приватної військової компанії "Вагнер".

Туареги заявили про десятки вбитих та поранених серед "вагнерівців" та представників армії Малі біля алжирського кордону. Про це повідомляє Reuters.

Повстанське об'єднання "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки і розвитку (CSP-PSD)" заявило, що їхні бійці під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен у четвер і п'ятницю захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ввели санкції проти африканських компаній за підтримку "вагнерівців"

Водночас, за інформацією армії Малі, в боях загинули двоє її солдатів, а 10 отримали поранення. При цьому там заявили, що ліквідовано близько 20 повстанців.

Туареги - це етнічна група, яка населяє регіон Сахари, в тому числі частину північного Малі. У 2012 році угрупування розпочало повстання проти уряду Малі. Пізніше повстання перехопили ісламістські угрупування.

У 2015 році туареги підписали мирну угоду з Бамако, але наприкінці 2022 року CSP-PSD вийшло з переговорів.

Нещодавно три африканські країни під час спільного саміту в Ніамеї утворили військовий альянс. Військові, які захопили владу в Нігері, Малі та Буркіна-Фасо, давно симпатизують Кремлю.

Після переворотів до влади в Малі, Нігері та Буркіна-Фасо прийшла хунта. Лідери цих трьох африканських країн звернулися до Росії за військовою допомогою.

Зараз ви читаєте новину «Повстанці в Малі знищили та поранили десятки "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі