середа, 29 травня 2024 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон прокоментував заяву Сирського щодо французьких інструкторів

Макрон прокоментував заяву Сирського щодо французьких інструкторів
На думку Макрона, Україна вже виправила сказане. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Еммануель Макрон назвав прикрою та неузгодженою заяву головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського про те, що він вже підписав документи, які дозволяють французьким інструкторам працювати в українських центрах вишколу.

27 травня головком ЗСУ заявив, що вже підписав документи, які дозволять першим інструкторам з Франції працювати в Україні, повідомляє DW.

"Оскільки Україна вже виправила сказане Сирським, потреби й надалі коментувати цю заяву немає", - сказав він.

Журналісти не наводять прямої цитати французького лідера, але зазначають, що він назвав заяву головкома ЗСУ "прикрою та неузгодженою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон підтримав право України атакувати російську територію

Міноборони Франції повідомило, що надсилання інструкторів для навчання ЗСУ в Україні є одним з треків, стосовно якого ведеться робота з українцями.

Українське оборонне відомство того ж вечора опублікувало роз'яснення: наразі досі тривають дискусії з Францією та іншими країнами щодо відправки інструкторів.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що Франція направить до України інструкторів для підготовки українських військовослужбовців.

Сирський уточнив, щр підписав документи, "які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом".

Зараз ви читаєте новину «Макрон прокоментував заяву Сирського щодо французьких інструкторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі