вівторок, 17 травня 2022 20:57

Макрон підтвердив, що заявку України на вступ у ЄС розглянуть у червні

Макрон підтвердив, що заявку України на вступ у ЄС розглянуть у червні
Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив свою повну рішучість реагувати на всі прохання про підтримку. Фото: eastnews.ua

Заявку України на членство в Європейському Союзі розглянуть на засіданні Європейської Ради в червні.

Це підтвердив президент Франції Еммануель Макрон у розмові з президентом Володимиром Зеленським, передає Єлисейський палац.

"Президент Республіки також підтвердив президенту Зеленському, що заявка України на членство в Європейському Союзі буде розглянута на засіданні Європейської Ради в червні на підставі думки, яку Комісія надасть Європейському Союзу, та в дусі, вираженому на Версальському саміті, на якому всі країни-учасниці заявили, що Україна є частиною європейської сім'ї, - написано в релізі.

Макрон розпитав у Зеленського про ситуацію в Україні, зокрема в Маріуполі, де триває евакуація з заводу "Азовсталь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон пропонував Зеленському поступитися суверенітетом України заради обличчя Путіна

Президент Франції підтвердив свою повну рішучість реагувати на всі прохання про підтримку, висловлені Україною, зокрема щодо оборонної техніки, пального, гуманітарної допомоги, економічної та фінансової підтримки, а також боротися з безкарністю.

Найближчими днями й тижнями постачання зброї Францією триватиме та його інтенсивність зросте, а також постачання гуманітарного обладнання. Минулими вихідними доправили 13 додаткових транспортних засобів, внаслідок чого гуманітарна допомога ​​з 24 лютого перевищила 800 т.

Президенти обговорили проблему продовольчої безпеки та у зв'язку із цим обговорили можливі шляхи розв'язання питання експорту українських зернових, від яких залежить харчування більшої частини світу.

Також згадали й про гарантії безпеки, які Франція може надати Україні в рамках міжнародної угоди, щоб забезпечити дотримання суверенітету й територіальної цілісності країни.

Сьогодні, 17 травня, президент Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом Франції Еммануелем Макроном. Розмова була тривалою та насиченою.

Зараз ви читаєте новину «Макрон підтвердив, що заявку України на вступ у ЄС розглянуть у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі