пʼятниця, 27 квітня 2012 18:41

Лутковська вдячна регіоналам, і каже що аполітична

Лутковська вдячна регіоналам, і каже що аполітична
Фото: liga.net

Уповноваженний Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що не братиме участі в політичних процесах.

"Можу сказати твердо, що ця посада, яка довірена мені парламентською більшістю, повинна бути і буде аполітичною. Я не має наміру брати участь у політичних процесах. Єдина моя задача - захист прав громадян, незалежно від їх положення в державі", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Лутковська стала омбудсманом на крові

Вона зазначила, що омбудсмен повинен сприяти тому, щоб в державі кожен громадянин міг отримати правову допомогу. "Обмеження прав - чи то в секторі економіки, чи то з боку державних органів - повинні розслідуватися і припинятися в індивідуальному порядку. Це і є основною функцією уповноваженого з прав людини", - сказала Лутковська.

Разом з тим, заявила омбудсмен, має забезпечуватися зміна правового поля. "Воно повинне регулюватися таким чином, щоб запобігати подальшим можливим порушенням. І це я бачу не менш важливою місією уповноваженого з прав людини", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковську обрали у неправовий спосіб - нардеп

На питання щодо її висловлювання про те, що в Партії регіонів не знають, з ким зв'язалися, Лутковська сказала: "Ця теза, яка була винесена у заголовок інтерв'ю одному з електронних видань, не має нічого спільного з контекстом моїх думок".

"Я щиро вдячна всім депутатам фракції Партії регіонів за довіру, яку вони проявили до мене, коли висунули на пост уповноваженого з прав людини. І я вдячна всім народним депутатам, хто своїми голосами обрав мене на цю посаду", - резюмувала Лутковська.

Зараз ви читаєте новину «Лутковська вдячна регіоналам, і каже що аполітична». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі