четвер, 22 серпня 2013 02:50

Лутковська: де лікувати Тимошенко, вирішує не Янукович, а парламенти

Лутковська: де лікувати Тимошенко, вирішує не Янукович, а парламенти
Валерія Лутковська Фото: dt.ua

Президент Віктор Янукович не впливає на рішення щодо можливості лікування засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном. Про це заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська у середу в інтерв'ю "5 каналу".

"Для того, щоб передати будь-яку особу для отримання лікування на території іншої держави, потрібен відповідний міжнародний договір, який відповідним чином, оскільки він буде стосуватися прав і свобод людини, згідно з нашим законом про міжнародні договори, має бути ратифікований парламентом. Тому дуже дивує кожен раз звернення до президента України стосовно того, щоб він вирішив питання стосовно передачі пані Тимошенко на лікування до конкретної країни", - зазначила вона.

За її словами, згідно з міжнародними угодами, домовленість про лікування за кордоном осіб, які перебувають за гратами, має бути ратифікована парламентами країни, громадянином якої є засуджений, та країни, яка приймає його на лікування.

"Інших варіантів нема. Тому що два парламенти мають на це погодитись. Це по-перше. По-друге, будь-яка міжнародна угода, яка укладається між двома державами, не може стосуватися однієї особи. Відповідно, це має бути угода, яка має стосуватися кожної особи, яка засуджена на території України, є громадянином України, але хотіла б отримувати лікування у відповідній державі, яка на це погодиться. Якщо така угода буде і буде досягнута відповідна домовленість, відповідні парламенти дадуть на це згоду, то я обов'язково слідкуватиму за тим, щоб такі угоди реалізовувалися без дискримінації стосовно того чи іншого аспекту в житті тієї чи іншої особи", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Лутковська: де лікувати Тимошенко, вирішує не Янукович, а парламенти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі