пʼятниця, 25 жовтня 2024 11:57

Лукашенко пригрозив війною в разі спроби РФ приєднати Білорусь

Лукашенко пригрозив війною в разі спроби РФ приєднати Білорусь
Реалії змушують політиків думати про наслідки, а не діяти за принципами минулого. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив війною в разі спроби РФ приєднати Білорусь.

У високих колах Росії є ті, хто хоче приєднання Білорусі, але такі спроби призведуть до війни, попередив білоруський диктатор під час інтерв'ю росЗМІ.

"Між країнами створено Союзну державу, яка дозволяє сформувати ще тісніші відносини, ніж у будь-якій унітарній країні. Ви менші, ми більші, а в нас економіка така, сяка. Ми вам допомагатимемо і далі вступайте до складу РФ. Але так питання ставити не можна. Це неможливо та нереалістично. Боюся навіть сказати, що це війна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко сказав, чому не підтримав Україну у війні проти РФ

Лукашенко наголосив, що реалії змушують політиків думати про наслідки, а не діяти за принципом минулого.

"Це не Середньовіччя, коли захопив територію, податки платиш і добре. Світ змінився, інший світ. Тому дурні завдання ставити перед собою не треба, і завжди треба думати про те, що буде потім", - додав політик.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче брати участь у переговорах щодо встановлення миру в Україні. Він вважає, що війна в Україні є проблемою і Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пригрозив війною в разі спроби РФ приєднати Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі