субота, 01 липня 2023 08:25

Лукашенко назвав "вагнерівців" благом для армії Білорусі

Лукашенко назвав "вагнерівців" благом для армії Білорусі
Диктатор стверджує, що засуджені "вагнерівці" нібито не прибули до Білорусі, бо загинули. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає приїзд бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" благом для своєї армії.

За словами диктатора, він давно знає "вагнерівців", повідомляє Белта.

"Зараз роздули і роздувають цю проблему з ПВК "Вагнер". Але заспокойтеся. Якби можна було їх запросити сюди за їхній рахунок, це для нашої армії благо. Це найбільш підготовлені люди", – сказав він.

Засуджені "вагнерівці" нібито не прибули до Білорусі, бо загинули на війні, спробував заспокоїти Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща посилює кордон на тлі переміщення "вагнерівців" до Білорусі

"Кажуть, що там зеки. Але послухайте, всі військовослужбовці, які там були засуджені, вони вже загинули, на жаль. І ще один нюанс, який вони на Заході не хочуть пояснювати: засуджених звільняли з місць позбавлення волі в Росії тільки для російського фронту. Жодна людина за кордон не виїжджала", – додав він.

Лукашенко також зазначив, що йому нібито почали дзвонити політики з інших країн, стверджуючи, що ПВК "Вагнер" на території Білорусі – поганий сигнал:

"Так хто ж вони, ці "вагнерівці"? Пам'ятаєте, як ми "33 богатирі" 2020 року затримували тут, під Мінськом. Ми їх із богом відпустили. І вони відтоді вдячні нам. Вони нам не страшні. Це люди, які пройшли армію, які пройшли війни. Це люди, які воювали по всьому світу за нормальну цивілізацію. Захід їх ненавидить. І щойно пішов шумок, що ось вони тут, у Білорусі, слухайте, вал дзвінків від тих, хто нас не визнає".

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко потішається над ситуацією, яка склалася в Росії після спроби заколоту очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Білоруський диктатор намагається використати це із максимальною користю для себе та свого режиму, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи так званий переїзд "вагнерівців" до Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко назвав "вагнерівців" благом для армії Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі