неділя, 04 грудня 2022 05:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщину потроху звільняють, "мобіки" – гарматне м'ясо: Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

Луганщину потроху звільняють, "мобіки" – гарматне м'ясо: Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області
ЗСУ просуваються на Луганщині, зупинити їх "мобіками" не виходить. Фото: Getty Images

Збройні Сили України потроху звільняють Луганську область від російських окупантів. З мобілізованих росіян, які повинні були тримати фронт проти українських військових, вийшло відмінне гарматне м'ясо.

Середня тривалість життя російського "мобіка" на передовій іноді становить одну добу, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі Національного марафону, передає Gazeta.ua.

"Зі свіжомобілізованих росіян нормальних солдатів не вийшло - це звичайні цивільні зі зброєю... Потрапивши під артилерійський обстріл, вони біжать" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Продовжуємо "мінусувати" можливості окупантів" – Зеленський звернувся до українців

За словами Гайдая, тих росіян, які відмовляються йти в атаку, показово розстрілюють загороджувальні загони російських окупантів. Настрої у росіян не дуже хороші - Сватове і Кремінна вже на прицілі ЗСУ, а після них важливою метою стане Старобільськ.

При цьому у Сватовому нещодавно стався потужний вибух в будівлі місцевого психдиспансеру, яке окупанти облюбували під казарму. Вціліли тільки ті російські солдати, які були на першому поверсі, інші були знищені.

Раніше Гайдай розповідав, що українські військові просуваються на Луганському напрямку, попри серйозну оборону росіян. Бої йдуть за кожен метр.

Найближчим часом ЗСУ можуть відновити наступ у Луганській області. Ймовірно, наступними українські захисники звільнять Кремінну та Рубіжне.

Зараз ви читаєте новину «Луганщину потроху звільняють, "мобіки" – гарматне м'ясо: Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі