понеділок, 17 жовтня 2011 12:44

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко вимагає від суду правильно викликати свідків

Луценко вимагає від суду правильно викликати свідків

Після завершення технічної перерви у засідання Печерського суду у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, підсудний оскаржив процедуру виклику свідків.

Про це повідомляє повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Луценко наголосив, що деякі свідки не отримують повістку до суду, їх телефоном викликає департамент внутрішньої безпеки МВС. Це, на думку екс-міністра, є неприпустимим. Він наголосив, що міліція перебирає на себе функції, які їй не властиві.

"Як міліція працює зі свідками? Які завдання перед ними ставить? Я вважаю, що свідки мають бути викликані лише у законному порядку, інакше нам завтра їх буде приводити братва із Макіївки", - сказав Луценко.

За його словами, він не був би проти "такого почтальона Пєчкіна", як міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, але не має гарантії, що той не тисне на свідків і не шантажує їх.

У свою чергу, адвокат Ігор Фомін нагадав, що викликом свідків займається секретар суду, тому може бути поставлено питання про його відвід, якщо запрошенням свідків займається МВС.

Однак суддя Сергій Вовк не розглянув питання, які підняли Луценко та його захист.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вимагає від суду правильно викликати свідків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі