понеділок, 27 грудня 2010 22:27

Луценка хочуть посадити, бо влада боїться нового Майдану - Гримчак

Луценка хочуть посадити, бо влада боїться нового Майдану - Гримчак

Народний депутат Юрій Гримчак вважає, що влада дала правоохоронцям чітке завдання за будь-яку ціну посадити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це він заявив в ефрі 5 каналу.

"Ми сьогодні стикаємось з ситуацією, як у 37-му році, коли, як би ти не знав кримінальний кодекс, це не гарантує тобі свободу. Вчора був затриманий Юрій Луценко. Ми шукали де він, чого він затриманий. Сьогодні за півгодини до засідання нас викликали на засідання суду. І тут відбувається найцікавіше, коли встає прокурор і каже, що розгляд не стосується справи, по якій його затримали.Сьогодні було пряме завдання — Луценко має сидіти".

Гримчак переконаний, що справа має політичний характер. "Луценку знайшли те, що водію неправильно щось нарахували. Чому Луценко? При нинішніх соціальних умовах Майдан невідворотний. А без Луценка він буде не таким", - зазначив нардеп.

Гримчак визнав, що розмови про можливу втечу з України і прохання політичного притулку у якоїсь з країн мали місце в оточені Луценка.

"Юрія Луценка була готова прийняти якась із країн, але він наш лідер. Сьогодні у нас незалежного судочинства немає. Ми пояснювали це Юрію Віталійовичу. Але до честі пана Луценка, у нього сумнівів навіть не було. Він сказав, що ніколи і нікуди з України не поїде", - додав "самооборонець".

Як відомо, Юрія Луценка у неділю 26 грудня затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ.

Як заявив пізніше сам Луценко, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

27 грудня рішенням Печерського райсуду екс-міністра внутрішніх справ заарештовано на два місяці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Луценка хочуть посадити, бо влада боїться нового Майдану - Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі