вівторок, 20 жовтня 2009 15:34

Ліві висунули Симоненка кандидатом у президенти

Ліві висунули Симоненка кандидатом у президенти
Блок лівих і лівоцентристських сил висунув лідера Комуністичної партії Петра Симоненка кандидатом у президенти.

Сьогодні Комуністична партія, Соціал-демократична партія України (об"єднана), партії Справедливість і Союз лівих сил створили блок лівих і лівоцентристських сил на вибори президента.

За ратифікацію угоди від 14 вересня про створення блоку лівих і лівоцентристських сил на виборах і за висунення Симоненка проголосували одноголосно 727 присутніх на з"їзді делегатів.

За словами Симоненка, у разі його перемоги на президентських виборах для виходу з політичної кризи буде створено координаційний антикризовий комітет, який контролює діяльність Кабінету міністрів, вертикалі органів виконавчої влади та силових структур. Також після виборів почнеться підготовка до формування всенародних конституційних зборів для розгляду проекту нової Конституції, підготовленої блоком лівих і лівоцентристських сил.

Якщо роботу таких зборів буде зірвано, Симоненко у разі обрання президентом оголосить референдум про внесення змін до Конституції. "При кожному з цих варіантів народну Конституцію буде прийнято вже в першому півріччі 2010 року", - сказав він.

Крім того, Симоненко зазначив, що після президентських виборів і його можливої перемоги на них оголосять позачергові вибори Верховної Ради, після яких президент складе свої повноваження перед новообраним парламентом і Україна стане парламентською республікою без посади президента.

Симоненко також пообіцяв забезпечити вступ України в Єдиний економічний простір за участю Росії, Білорусі і Казахстану. Крім того, лідер КПУ пообіцяв сприяти перегляду міжнародних угод, зокрема, з Міжнародним валютним фондом і Світовою організацією торгівлі.

Він також пообіцяв оголосити в 2010 році всеукраїнський референдум щодо надання російській мові статусу другої державної. "Російська мова отримає другий державний статус при збереженні і зміцненні відповідного статусу української мови. Щодо цього питання в 2010 році буде оголошено всеукраїнський референдум", - сказав Симоненко.

Політик у разі обрання його президентом пообіцяв ввести заборону на продаж сільськогосподарських земель. "Вільну купівлю-продаж землі буде заборонено. Трудовий дохід селянства буде гарантований за рахунок розвитку прозорої оренди. Державні земельні ресурси будуть використовуватися для розвитку великого товарного, державного сільськогосподарського виробництва на сучасній індустріальній базі", - сказав він.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня і аж до 6 листопада кандидати в президенти можуть подавати в Центрвиборчком документи для реєстрації. До них вони повинні докласти квитанції про оплату застави в розмірі 2,5 млн грн. Крім того, до 23 листопада кандидати в президенти повинні подати списки членів дільничних та окружних виборчкомів, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ліві висунули Симоненка кандидатом у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі