понеділок, 12 жовтня 2009 20:43

Компартія є проросійською силою, але не лівою - Вінський

Компартія є проросійською силою, але не лівою - Вінський

Колишній міністр транспорту і зв"язку України Йосип Вінський вважає, що у Верховній Раді немає лівих сил.

Про це він заявив сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live.

"Лівий фланг сьогодні роз"єднаний. Найстрашнішим є те, що згідно з соціологією 40% населення України орієнтовані на лівоцентристів і лівих, але реально в парламенті ми маємо відсутність лівих у політичній позиції де-факто", - сказав Вінський.

Екс-міністр зазначив, що Компартія України сьогодні не може вважати себе лівою, оскільки вона була в коаліції з Партією регіонів.

"Це означає, що де-факто у нас її як лівої сили не існує. Вона є силою, яка орієнтується більше на російські інтереси", - наголосив Вінський.

Вінський вважає, що об"єднання лівих сил не дасть ніяких результатів.

"Об"єднуйте чи не об"єднуйте, все одно у Симоненка буде 3-4%. На цьому весь лівий проект на президентських виборах закінчиться. Перед тим як об"єднуватись потрібно переформатуватись цим партіям, радикальним чином зробити внутрішню реконструкцію, уважно ще раз подивитись на свої засади у політичній діяльності і обов"язково оновити лідерів. Тільки тоді в лівих партій з"явиться перспектива", - підкреслив колишній міністр.

Нагадаємо, нардеп-"бютівець" Геннадій Задирко заявляв, що колишній соціаліст збирається створити власний політичний проект.

"Це буде або якась зареєстрована політична партія, або особистий новий проект. Але 100-відсотково це буде ліва політсила з європейськими принципами соціал-демократії", - сказав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Компартія є проросійською силою, але не лівою - Вінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі