пʼятниця, 08 липня 2011 15:37

Литвин заговорив про нове підвищення пенсій

Литвин заговорив про нове підвищення пенсій

Спікер Володимир Литвин сподівається, що під час осінньої сесії парламенту буде ухвалено рішення про підвищення пенсій українців.

Про це голова парламенту сказав на прес-конференції, присвяченій завершенню 8 сесії.

"Я сподіваюся, що восени ми ухвалимо рішення які стосуються підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян", - додав Литвин

За словами керівника парламенту, для такого рішення є на сьогоднішній день усі підстави.

"І посилання на Євро 2012 чи значні виплати за зовнішнім боргом не можуть бути виправданням для того, щоб цього не робити", - додав керівник парламенту.

Коментуючи ухвалення законопроекту про пенсійну реформу, Володимир Литвин зазначив, що це рішення слід було обов'язково ухвалювати.

"Ми почали ламати тенденцію щодо різниці між VIP та мінімальною пенсією. Я нагадаю, що якщо раніше пенсія парламентарів становила близько 15 тисяч гривень, то тепер ця цифра складає 8 тисяч гривень", - зазначив спікер.

"Всі кажуть, що пенсійна реформа потрібна, але ніхто нічого не хоче робити..Ми принаймі почали...Що стосується жінок, то проблема важка, але людина має вибрати(законом передбачено, що працюючий пенсіонер буде отримувати лише зарплату - Ред.)", - додав Володимир Литвин.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила законопроект про пенсійну реформу. Документом, зокрема передбачається підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років, а чоловіків - держслужбовців до 63 років. Максимальний розмір пенсії обмежується десятьма прожитковими мінімумами.

Зараз ви читаєте новину «Литвин заговорив про нове підвищення пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі