субота, 03 жовтня 2009 14:17

Литвин провів "напівпідпільну" агітацію

Литвин провів "напівпідпільну" агітацію
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що перед президентськими виборами відбудеться "обвал рейтингів" кандидатів у президенти.

Про це він сказав на прес-конференції в Умані Черкаської області.

Литвин наголосив, що "при такому розвитку подій, при цій лінійній дубовій позиції, яку демонструють в українському політикумі, обвал рейтингів буде очевидним". За його словами, "розраховувати, що на фоні погіршення економічного соціального життя людей хтось виокремиться, це велика утопія".

Литвин також не виключає, що з"їзд Народної партії відбудеться 21-го жовтня. За його словами, точна дата ще не визначена, оскільки він як голова українського парламенту 19-20 жовтня перебуватиме в Англії.

Литвин зазначив, що необхідність якнайскорішого проведення з"їзду важлива у тому плані, що хто раніше з кандидатів у Президенти зареєструється, той матиме більше часу для офіційного ведення передвиборчої агітації. За його словами, сьогодні така агітація ведеться "напівпідпільно і це називається – зустріч з виборцями".

Литвин також повідомив, що фракція Блоку Литвина пропонує кандидатуру Олександра Осадчука в ЦВК замість Анатолія Писаренка, який досяг пенсійного віку.

Він зазначив, що сьогодні Осадчук очолює секретаріат фракції Блоку Литвина у Верховній Раді України. Литвин наголосив, що фракції, які є в парламенті, повинні мати своїх представників у ЦВК, але фракція Блоку Литвина на сьогодні такого представника не має.

Литвин не виключає, що одним із сценаріїв щодо зриву президентських виборів є те, щоб не робити зміни в ЦВК і там залишалася людина (йдеться про Писаренка), яка досягла пенсійного віку. Литвин наголосив, що направив до Президента України Віктора Ющенка "уже четвертого листа" з проханням внести до парламенту не тільки подання про звільнення Писаренка з посади члена ЦВК, але й подання про призначення нового члена ЦВК – Осадчука.

Литвин вважає, що якщо такого призначення не буде, то це "значить, що готують запасні варіанти з тим, щоб хтось з свідомих громадян" потім оскаржив рішення ЦВК у суді, оскільки вони ухвалювалися складом ЦВК, який не зовсім є легітимним.

Він наголосив, що сьогодні в деяких політичних силах "проводиться детальний аналіз щодо прогнозування результатів президентських виборів". Литвин зазначив, що прораховується ситуація, виходячи з того, що в найближчий час "почнуть валитися рейтинги". За його словами, в такій ситуації не виключено, що необхідні запасні варіанти для того, щоб потім, в разі поразки на виборах, задіяти один з варіантів щодо визнання результатів виборів не дійсними, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Литвин провів "напівпідпільну" агітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі