пʼятниця, 18 грудня 2009 15:07

Литвин каже, що ЄС через МВФ давитиме на Україну

Литвин каже, що ЄС через МВФ давитиме на Україну
Кандидат у президенти, голова Верховної Ради України Володимир Литвин виступає за проведення переговорів щодо безвізового режиму з Євросоюзом для українських громадян.

Як повідомили у прес-службі Литвина, про це він заявив сьогодні.

"Європейці проводять прагматичну політику, Україні варто повчитися у них захищати власні інтереси", - підкреслив Литвин.

Він вважає неприпустимим зовнішній тиск на національну внутрішню політику України з боку іноземних структур. "Європейське співтовариство через МВФ примушуватиме Україну вести непопулярні реформи – як у плані цінової політики, так і щодо енергоносіїв, а також щодо підвищення пенсійного віку", - сказав він.

Литвин зауважив, що Україна повинна рішуче відстоювати власну позицію. "З 1 січня 2010 року вступає в дію Угода про реадмісію між Європейським співтовариством і Україною. Забезпечуючи захист сусідів від нелегальних мігрантів, одночасно ми маємо право на реальне спрощення відвідин українськими громадянами європейських країн", - упевнений Литвин. При цьому він зауважив, що Угода про реадмісію викликає багато заперечень, особливо серед українських громадян, які живуть у прикордонних областях.

За його словами, якщо враховувати ту обставину, що Україна не має угод про реадмісію з іншими країнами, зокрема, з Росією, то це означає, що "наша Батьківщина буде перетворюватися на відстійник для нелегалів", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Литвин каже, що ЄС через МВФ давитиме на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі