пʼятниця, 18 грудня 2009 14:16

Після педофілів Омельченко взявся за Кучму і Кравчука

Після педофілів Омельченко взявся за Кучму і Кравчука

Народний депутат Григорій Омельченко цікавиться, чому Генпрокуратура затягує завершення досудового слідства у справах про злочини, нібито скоєні президентами Леонідом Кравчуком та Леонідом Кучмою. Відповідний запит парламентарія направлений сьогодні Генпрокурору Олександру Медведьку.

Омельченко просить Генпрокурора особисто розглянути його запит і дати правову оцінку кожному факту дій Кравчука і Кучми, інших посадових осіб, а також вичерпну відповідь про результати досудового слідства.

"Одним з останніх був мій депутатський запит "Про затягування Генеральним прокурором України із завершенням досудового слідства і притягненням до кримінальної відповідальності організаторів і замовників викрадення та вбивства журналіста Георгія Гонгадзе ", направлений вам (Медведьку - ред.) Верховною Радою України 20 листопада 2009" .

"У запиті наведені докази, які дають підстави зробити висновок, що замовниками та організаторами вчинення цього злочину були Президент України Леонід Кучма і нинішній голова Верховної Ради Володимир Литвин ", - нагадує Омельченко.

Крім цього, у своєму запиті народний депутат наводить дані Тимчасової слідчої комісії ВР, яка прийшла до висновку, що в 2003 році Кучма, Звягільський і Лобов нібито "вкрали 12 млн. марок ФРН з державного валютного фонду України".

Омельченко також звертає увагу на порушення вимог Конституції Кравчуком при створенні АСК "Бласко-ЧМП".

Серед інших порушень, встановлених парламентською слідчою комісією, Омельченко називає: "Розкрадання державного майна в особливо великих розмірах ... Неодноразове отримання хабарів в особливо великих розмірах посадовою особою, яка займає відповідальне становище ... Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки ... Перевищення влади чи службових повноважень, що завдало істотної шкоди державним інтересам ".

Таким чином, на думку Омельченка, "є всі підстави для порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кравчука".

Нагадаємо, що саме цей нардеп зрадив широкого розголосу справа про випадки педофілії в "Артеку".

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Після педофілів Омельченко взявся за Кучму і Кравчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі