вівторок, 15 лютого 2022 14:59

Литва направила в Україну групу військових

Литва направила в Україну групу військових
Україна отримала від Литви ракетні комплекси Stinger. Фото: t.me/a_shtirlitz

Литва 15 лютого направила в Україну військових інструкторів, які навчатимуть українських воїнів використовувати ракетні системи Stinger.

Група солдатів із батальйону протиповітряної оборони країни прибуде в найближчі кілька тижнів, повідомляє LRT із посиланням на заяву збройних сил Литви.

"Ми повністю підтримуємо і підтримуватимемо надалі Україну. Зброя і техніка - ніщо без знань і навичок їхньої експлуатації. Тому ми поділимося нашими знаннями й досвідом разом із переданими системами ППО малої дальності Stinger", - заявив начальник оборони Литви Вальдемарас Рупшис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побоюються планів РФ: голови МЗС країн Балтії зібралися в Україну

Військовослужбовці, яких направили в Україну, багато років служили в батальйонних підрозділах ППО, оснащених Stinger. Вони передадуть українцям досвід, накопичений литовськими збройними силами за роки використання цих систем.

Війська Литви також беруть участь у навчальній місії в Україні, де готуватимуть українських військових інструкторів разом із військовослужбовцями з інших країн.

31 січня в Україні почала роботу новостворена урядом Литви місія з оцінки потреб, яка оцінить українські потреби в додатковій допомозі з боку Литви та координуватиме надання допомоги на тлі агресії Росії.

У відповідь на агресивні дії Росії Латвія, Литва та Естонія вирішили надати Україні протиповітряні ракети Stinger та протитанкові ракети Javelin.

Цю допомогу надали після дозволу уряду Сполучених Штатів передати третій стороні обладнання американського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Литва направила в Україну групу військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі