понеділок, 30 травня 2022 02:28

Лавров назвав "пріоритети" Росії у війні проти України

Лавров назвав "пріоритети" Росії у війні проти України
Лавров знайшов брехливе пояснення війни проти України. Фото: eastnews.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що захоплення Донецької та Луганської областей є "безумовним пріоритетом" війни в Україні.

"Звільнення Донецької та Луганської областей, визнаних Російською Федерацією як незалежні держави, є безумовним пріоритетом", - сказав Лавров в інтерв'ю французькому телеканалу TF1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як 500-кілограмові бомби почали скидати - стало страшно": три історії людей, які змогли вижити у найгарячіших точках України

На інших територіях України, де відбувається російська "військова операція", "вирішувати своє майбутнє мають мешканці цих районів", зазначив російський міністр.

За його словами, у створеному президентом Володимиром Зеленським середовищі нібито існує "заборона російської освіти, ЗМІ, культури, використання російської мови у побуті". На противагу цьому, в "іншому" середовищі жителі окупованих Росією територій нібито "можуть виховувати своїх дітей так, як хочуть вони, а не Зеленський і його команда".

Лавров також намагається переконати, що тривалі терміни "спецоперації" РФ в Україні зумовлені наказом категорично уникати ударів по цивільній інфраструктурі.

Росія стверджує, що намагається знищити військові об'єкти, однак докази, зібрані у Гостомелі й Бородянці, і незалежно перевірені експертами зі зброї, свідчать, що росіяни скинули бомби ФАБ-250 на житлові будинки й цивільну інфраструктуру.

Патологоанатоми, що проводять розтин знайдених тіл у масових похованнях на північ від Києва, виявили крихітні металеві стріли, встромлені в голови та груди людей. Експерти зі зброї підтвердили, що це флешети - протипіхотна зброя, яку широко використовували в Першій світовій війні. Ці маленькі металеві дротики, які є в снарядах. Ними стріляла російська артилерія в Бучі та Ірпені.

Вже підтверджено, що у Бородянці десятки жертв загинули від касетних бомб.

Висновки паталогоанатомів передадуть у Гаагу, де найближчими місяцями можуть бути офіційно оформлені звинувачення у військових злочинах, скоєних Росією.

Зараз ви читаєте новину «Лавров назвав "пріоритети" Росії у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі