вівторок, 05 вересня 2023 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба жорстко відповів "диванним" критикам контрнаступу ЗСУ

Кулеба жорстко відповів "диванним" критикам контрнаступу ЗСУ
Про "повільний" наступ ЗСУ кажуть "диванні" експерти і ЗМІ, а не міністри країн-партнерів. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Про "повільний" контрнаступ Збройних сил України на фронті кажуть "диванні" експерти та ЗМІ, а не міністри країн-партнерів.

Саме так звані диванні знавці критикують українських військових, наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону та жорстко відповів їм.

"Коли ми говоримо з моїми колегами, міністрами, які отримують офіційну інформацію від своїх військових, своєї розвідки, глибинну і комплексну інформацію, то ні в кого не виникає претензій щодо ходу українського контрнаступу. Ніхто не запитує, чого так повільно. Навпаки всі сфокусовані на тому, щоб допомогти. Натомість коли зазираєш в інформаційний простір, то у всіх лише одне запитання. Мовляв, чому все так повільно", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ щотижня витрачає на сході 400 тис. снарядів

Кулеба порадив критикам українського контрнаступу "стулити пельки".

"Коли якась людина сидить на дивані чи в теплій студії та дозволяє собі критикувати швидкість українського наступу, вона критикує конкретного солдата, який був у бою, жертвував собою, втратив своїх побратимів. Він просунувся по мінному полю на кілометр, виграв бій сам на сам з росіянином в окопі. Він відкриває телефон, а йому там розказують, що якось повільно все робиться, треба швидше. Ми знаємо, який подвиг щодня роблять наші солдати. Вони заслуговують на повагу. Міністри це розуміють, тож дурниці не кажуть. А журналісти, коментатори і диванні експерти розказують, як повільно йде наступ", – резюмував міністр закордонних справ.

Збройні сили України після кількох тижнів кропіткої роботи з розмінування прорвали першу лінію оборони РФ на Запоріжжі. Тепер українські війська розраховують на швидші успіхи під час форсування другої лінії, оскільки вона слабша.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба жорстко відповів "диванним" критикам контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі