середа, 26 серпня 2020 21:25

Кулеба запросив нового главу МЗС Польщі в Україну

Кулеба запросив нового главу МЗС Польщі в Україну
Дмитро Кулеба привітав Збігнєва Рау з призначенням на посаду. Фото: Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з новопризначеним міністром закордонних справ Республіки Польща Збігнєвом Рау, під час якої міністри обговорили подальшу співпрацю та підтвердили важливість "Люблінського трикутника".

Кулеба привітав Рау з призначенням на посаду та запевнив у готовності надалі розвивати відносини між Україною та Польщею. Про це повідомляє пресслужба Міністерство закордонних справ України.

Співрозмовники також підтвердили важливість Люблінського трикутника України, Польщі та Литви та його подальшого зміцнення як важливого регіонального формату взаємодії. Сторони домовилися про подальшу співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Венедіктової збираються поглиблювати міжнародно-правове співробітництво з Туреччиною

Як зазначається, Кулеба запросив польського колегу відвідати Україну з візитом.

У свою чергу, Рау повідомив про переконаність у майбутній плідній співпраці задля успішного розвитку українсько-польських відносин. За його словами, розмова з українським колегою стала однією з перших його телефонних розмов, що вказує на важливість відносин між двома державами.

Заступник Держсекретаря Сполучених Штатів Америки Стівен Біґен прибув до Києва. Упродовж 24-27 серпня Біґен відвідує Вільнюс (Литва), Москву (Росія) та Київ, де зустрічається з вищими представниками влади, з метою обговорення кола регіональних та міжнародних питань. 27 серпня він вирушить до Відня (Австрія), щоб зустрітися з колегами в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) та обговорити питання, пов'язані з ргіональною безпекою та правами людини.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба запросив нового главу МЗС Польщі в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі