середа, 12 липня 2023 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба сказав, коли перші F-16 з'являться в українському небі

Кулеба сказав, коли перші F-16 з'являться в українському небі
Тренування мають розпочатися приблизно у серпні, можливо на початку вересня. Фото: pixabay.com

Перші F-16 літатимуть в українському небі вже до кінця березня 2024 року.

Передача Україні західних винищувачів четвертого покоління пов'язане з дуже складними технічними моментами, заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Радіо Свобода".

"Я думаю, що якщо до кінця першого кварталу наступного року перші F-16 літатимуть в українському повітрі, керовані українськими пілотами, то це буде відповідно до графіка. Але потрібно готувати інженерів, техніків. Готувати інфраструктуру. Багато нюансів, тому графік може зсуватися", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не отримає західні винищувачі під час контрнаступу – НАТО

Тренування мають розпочатися приблизно у серпні, можливо на початку вересня.

"Паралельно йтиме підготовка юридичних рішень, необхідних для передачі літаків, і самих літаків. Але зараз і міністр оборони на саміті НАТО у Вільнюсі працює дуже активно. Ми робимо спільно все для того, щоб максимально пришвидшити цей процес", – запевнив міністр.

Раніше повідомляли, що перші винищувачі F-16 надійдуть Україні не раніше 2024 року.

Виробник винищувачів F-16 Lockheed Martin готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні. Але країни НАТО повинні відправити ці літаки Україні, сказав головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба сказав, коли перші F-16 з'являться в українському небі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі