четвер, 07 жовтня 2021 10:26

Крім "слуг": у двох фракціях дадуть голоси за відставку Разумкова

Крім "слуг": у двох фракціях дадуть голоси за відставку Разумкова
Для рішення потрібно 226 голосів. Фото: iportal.rada.gov.ua

У фракціях "Слуга народу", "Батьківщина" і "Голос" голосуватимуть за відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. У "Європейській солідарності", ОПЗЖ - ні.

На запитання журналістки "Радіо Свобода" в кулуарах "Ви голосуватимете за відставку Разумкова?" народний депутат з "ЄС" Олег Синютка відповів: "Брати участь у незаконних діях не повинен жоден народний депутат. Усе, що можна було порушити під час цієї процедури, сьогодні порушено".

Нардеп від "СН" Микита Потураєв голосуватиме і назвав причину: "Це позиція Дмитра Олександровича щодо санкцій РНБО проти агентів російського впливу. Також публічне несприйняття медійної реформи".

Голосуватиме за відставку чинного спікера і нардеп з фракції "Батьківщина" Антон Яценко. "Треба звільняти", - сказав Яценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Діма допустився великої помилки

Про голоси у фракції за це рішення заявила і депутатка від "Голосу" Кіра Рудик.

"Спробують дати (частина "Голосу". - Gazeta.ua) 11 голосів. Це пов'язано з тим, щоб потім новий спікер зачитав з трибуни лист про нелегітимність зняття Ярослава Железняка з голови фракції. Це домовленість, яку вони зробили з Офісом президента, щоб отримати владу у фракції", - розповіла Рудик.

В ефірі телеканалу "Дом" нардеп від ОПЗЖ Олександр Качний заявив, що фракція не голосуватиме.

Для рішення потрібно 226 голосів.

Сьогодні Верховна Рада розглядає відкликання Разумкова з посади.

Серед кандидатів на спікера розглядають Олександра Корнієнка і Руслана Стефанчука.

Зараз ви читаєте новину «Крім "слуг": у двох фракціях дадуть голоси за відставку Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі