неділя, 20 березня 2022 00:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль незадоволений тим, що в Україні дієвий народний спротив - Генштаб

Кремль незадоволений тим, що в Україні дієвий народний спротив - Генштаб
Генштаб повідомив оперативну обстановку на 19 березня. Фото: Генштаб

Кремлівське керівництво не задоволене тим, що через народний спротив немає навіть умовно-показової "картинки" при окупації України.

Генштаб повідомив оперативну інформацію станом на 24.00 19.03.2022 щодо російського вторгнення, повідомляється в фейсбуці.

Начальник 652-ї групи Інформаційно-психологічних операцій російських терористичних військ отримав сувору догану за слабку роботу зі створення так званої "Херсонської народної республіки".

Комендатурою російського міста Бєлгород проводиться розслідування щодо 10 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади, які брали участь у наступі на Харків, та, через великі втрати частини, відмовились від подальшої участі у бойових діях і підбурювали решту повертатися додому.

Каральні підрозділи Росгвардії, що залучаються до бойових дій, втратили значну кількість озброєння та військової техніки. Відновлення втрат відбувається за рахунок застарілої та частково несправної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська адміністрація оновила дані про цивільні втрати від війни

Угруповання українських сил оборони продовжує оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. Проводяться заходи правового режиму воєнного стану, стабілізаційні дії, виконуються завдання територіальної оборони.

На Південному напрямку по окремих рубежах відновлено передній край оборони. Ворог змушений проводити перегрупування, розгортати додаткові резерви, здійснювати заходи відновлення боєздатності підрозділів.

На Донецькому напрямку російські окупаційні війська ведуть штурмові дії та вогневе ураження.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанськом напрямках ворог активних дій не проводив.

Здійснюється накопичення сил для атаки на місто Київ, обстрілюються міста.

У напрямку на Ізюм противник намагався прорвати оборону наших військ, проте успіху не мав, штурмові підрозділи загарбника були фактично знищені.

Окупанти зазнають значних втрат. Морально-психологічний стан особового складу низький та погіршується з кожним наступним днем бойових дій.

В окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90% особового складу. Резервів для відновлення втрат немає. Росіяни намагаються укомплектувати роти відрядженими з інших військових частин, щоб відправити в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Кремль незадоволений тим, що в Україні дієвий народний спротив - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі