вівторок, 21 лютого 2012 12:07

Кожний другий українець боїться за своє життя і не вірить правоохоронним органам – Стретович

Кожний другий українець боїться за своє життя і не вірить правоохоронним органам – Стретович

Підприємництво в Україні сьогодні стало небезпечною для життя справою, і на захист правоохоронних органів немає чого сподіватись.

Такий висновок можна зробити зі слів заступника голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Стретовича в ефірі "5 каналу".

За словами нардепа, бізнес в Україні стає справою, небезпечною для життя, за умови, "якщо ти його зробив чесно і на твої статки хтось зазіхає".

"У людини логічно виникає бажання ні з ким не ділитись, але за останні роки з'явилась тенденція, що приходять і прямо й тупо говорять: "Або віддаєш за 500 грн, або ми з тобою будемо говорити іншою мовою". Йдеться про мову 9 грамів, які обривають життя бізнесменів", - пояснив Стретович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семінський міг інсценувати своє викрадення - депутат

На його думку, міліція змогла б змінити ситуацію у країні, якби у нас не було корупції й тих, "хто керує правоохоронною системою і різними методами намагається втиснути туди свої очі, вуха й руки – у слідчі структури, карний розшук" тощо.

"Але оскільки сьогодні відбулось зрощення влади з капіталом, і капітал приватизував державу, у тому числі правоохоронні органи, сподіватись на міліцію, прокуратуру, суди важко. Соціологія показує, що кожний другий громадянин України боїться за своє життя і не вірить правоохоронним органам", - підсумував Стретович.

Зараз ви читаєте новину «Кожний другий українець боїться за своє життя і не вірить правоохоронним органам – Стретович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі