середа, 01 березня 2023 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Кожен фронтовий напрямок тримаємо під контролем – президент

Кожен фронтовий напрямок тримаємо під контролем – президент
Президент подякував українським воїнами, які влучно ведуть ворога до поразки. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Президент Володимир Зеленський провів детальний селектор з усіма, хто здійснює керівництво різними напрямами захисту держави.

Кожен фронтовий напрямок тримається під контролем. Про це глава держави сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Кожен фронтовий напрямок тримаємо під контролем. "Хортиця", "Таврія", "Одеса", "Північ" – були доповіді щодо ситуації за добу", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація ЗСУ завдала масованого удару по позиціях ворога, артилерія знищила комплекси РЕБ

Окрім безпосередньо фронтових напрямків, увага й до прифронтових територій, заявив Зеленський.

"Тих міст і районів, які щодня й щоночі зазнають російських обстрілів. Свідомого терору. Нікополь та інші громади Дніпропетровської області, Запоріжжя, Херсон і область, прифронтова частина Донбасу, Харків і область, Сумщина, Чернігівщина", – сказав.

Зараз на більшій частині території нашої країни, де вдалося дати відносну безпеку життя, може не відчуватися, яким є життя тих наших людей, хто у прикордонних районах із Росією, хто на півдні нашої держави, заявив Зеленський.

"Там, де обстріли. Там, де люди хоч і не на фронті, але все ж таки безпосередньо на війні. Там, де Росія постійно намагається знищити все, що є в людей. Постійно – і це без перебільшення", – сказав.

Активні дії українських військових поступово повертатимуть безпеку тим, хто зараз у прифронтовій зоні, заявив президент.

"Коли ми готуємо активні дії наших військових, усіх наших сил оборони й безпеки, ми маємо на увазі й те, що такі активні дії поступово повертатимуть безпеку тим, хто зараз у прифронтовій зоні", – сказав Зеленський.

Кожен рух нашого прапора вперед означатиме й убезпечення наших людей, заявив.

"І на тих територіях, що будуть звільнятися від окупанта. І на тих територіях, що ставатимуть глибшим тилом. І на тих територіях прикордоння, яким поразка окупанта принесе нарешті спокій", – сказав.

Зеленський подякував воїнам, які "стримують ворога, знищують вогневі точки окупантів, логістику ворога та влучно ведуть Росію до поразки".

"Слава всім, хто зараз у бою за Україну. Вічна памʼять і шана кожному й кожній, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави. Слава Україні", – звернувся президент.

Минулої доби Сили оборони України відбили 85 атак російських окупантів на п'яти напрямках.

За 371 день українські захисники знищили понад 149 890 окупантів, 6638 броньованих машин ворога, 3395 танків, 300 літаків і 288 гелікоптер.

Зараз ви читаєте новину «Кожен фронтовий напрямок тримаємо під контролем – президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі