понеділок, 28 березня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Корейський" сценарій в Україні: військовий розповів, чи можливий план Кремля

"Корейський" сценарій в Україні: військовий розповів, чи можливий план Кремля
Росія вирішила, що їй потрібно зробити сухопутний "коридор" до Придністров'я. Фото: pixabay.com

Плани Росії щодо України постійно змінюються, заговорили й про так званий "корейський" сценарій.

Водночас Збройні сили України запобігають планам окупантів, заявив військовий та нардеп Роман Костенко в ефірі одного з українських каналів.

"Коли росіяни хотіли окупувати всю Україну за три дні, ми розбили їм цей план наглухо. Потім Росія вирішила, що їй потрібно зробити сухопутний "коридор" до Придністров'я, аби показати "перемогу". Одним із факторів вторгнення окупантів було те, що вони хотіли показати всьому світу, яка їхня армія сильна, аби потім впевненіше грати на світовій арені. Кремлю однозначно потрібна перемога, а це небезпека для нас", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готові до протистояння із США". В КНДР випробували "ракету-монстра"

У планах РФ наразі долучити Донецьку та Луганську області, щоб створити "коридор" в Крим. Українська армія намагається цьому запобігти.

"Україна – не Корея. У Північній та Південній Кореї люди були за різні політичні сили, тому вона й поділилася. У нас війна з Росією об'єднала людей. Лише одиниці несуть проросійський наратив. Ми – Україна. І зараз ми об'єднані як ніколи", – додав він.

Президент Росії Володимир Путін може спробувати розділити Україну за "корейським" сценарієм. Контролювати усю державу він не здатний.

Після невдач під Києвом і неможливості повалити українську владу, Путін змінює головні оперативні напрямки – це Південь і Схід.

Зараз ви читаєте новину «"Корейський" сценарій в Україні: військовий розповів, чи можливий план Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі