неділя, 27 березня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін розглядає "корейський" сценарій для України - розвідка

Путін розглядає "корейський" сценарій для України - розвідка
Путін може спробувати розділити Україну. ФОТО: ГУР

Президент Росії Володимир Путін може спробувати розділити Україну за "корейським" сценарієм. Контролювати усю державу він не здатний.

Після невдач під Києвом і неможливості повалити українську владу, Путін змінює головні оперативні напрямки – це південь і схід, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"Є підстави вважати, що він розглядає "корейський" сценарій для України. Тобто, спробує нав'язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами нашої країни. Фактично - це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї", — сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не вдасться подати воду до Криму просто так - українська розвідка

Для росіян досі важливо створити сухопутний коридор до Криму, але тут вони зіткнулися із серйозною проблемою – незламним Маріуполем, який скував значні сили ворога, додав генерал.

"Загарбники спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке протиставлятимуть незалежній Україні. Ми вже бачимо намагання створити "паралельні" органи влади на окупованих територіях і примусити людей відмовитися від гривні. Можливо, вони захочуть про це поторгуватися і на міжнародному рівні. Але опір і мітинги наших громадян на окупованих територіях, контратаки ЗСУ і поступове звільнення — суттєво ускладнює реалізацію планів ворога", - розповів керівник ГУРу.

Переговори з Росією проходять не так швидко, як хотілося б, оскільки російська сторона вперто наполягає на своєму. Окрім того, командування окупантів багато разів робило прорахунки, а українські захисники їх використовують, розповідав раніше Кирило Буданов.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Путін розглядає "корейський" сценарій для України - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі