середа, 02 липня 2014 13:59

Комуністи бояться відповідальності за підтримку сепаратистів — експерт

Комуністи бояться відповідальності за підтримку сепаратистів — експерт

 Вихід шести комуністів із фракції КПУ, а також їхнє бажання замінити Симоненка - це спроба його соратників дистанціюватися від дискредитованого лідера. Крім того, вони бояться, що за підтримку сепаратистів їм прийдеться відповідати перед законом.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Ті депутати які перебувають у Компартії — це безпринципні люди. Вони готові співпрацювати будь з ким заради збереження своїх посад чи преференцій. Компартія надзвичайно конформістська структура. Але основна причина виходу шести комуністів з фракції полягає у тому, що вони бояться опинитися під тиском Феміди. Адже зараз відкриваються справи за звинуваченнями у сепаратизмі чи підтримці сепаратистів. А фактів того, що КПУ виконує роль п'ятої колони і підтримує сепаратистів, більш ніж достатньо. Це було і в Криму і на Сході", - зазначив експерт.

Щодо можливої замінити лідера комуністів Петра Симоненка, то це це, на думку Гараня, намагання дистанціюватися від дискредитованого лідера.

"Симоненко є дуже дискредитованою людиною, яка асоціюється з багатством. А також з провалами які, Компарті мала на виборах. Від часу, коли Симоненко почав її очолювати, і до сьогодні кількість виборців, які підтримували КПУ, зменшилася у 2,5 рази", - нагадав експерт.

Коментуючи кандидатуру Спірідона Кілінкарова, якого запропонували, як альтернативу Симоненку, Гарань сказав: "Кілінкаров не так задіяний у корупційних скандалах, як Симоненко. Однак навряд чи його позиція, є позицією захисту територіальної цілісності України".

Нагадаємо, що 1 липня під час пленарного засідання парламенту голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про вихід з фракції КПУ шести народних депутатів. Зокрема, фракцію КПУ залишили: Володимир Кудря, Олександр Зубчевський, Олександр Голуб, Василь Самойленко, Сергій Гончаров, Олександр Присяжнюк. 

"Ми вважаємо, що зважаючи на складну ситуацію, в якій опинилася партія, останнім часом її повинна очолити нова людина, і ми пропонуємо Спірідона Кілінкарова", — сказав один із "втікачів", комуніст Голуб.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи бояться відповідальності за підтримку сепаратистів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі