неділя, 05 січня 2020 05:51

Компанія Cambridge Analitica, яка "зливала" дані про користувачів з Facebook, співпрацювала з українською політичною партією

Компанія Cambridge Analitica, яка "зливала" дані про користувачів з Facebook, співпрацювала з українською політичною партією
Cambridge Analitica співпрацювала з Україною. Фото: Сегодня

Британська компанія Cambridge Analytica, котра запам'яталася скандалом з витоком даних в Facebook, в 2017 році працювала з політичною партією в Україні.

З'явився новий витік даних, який свідчить про те, що скандал з даними Facebook був частиною набагато більш масштабної глобальної операції, в рамках якої компанія працювала з урядами, спецслужбами, комерційними компаніями і політичними партіями, щоб маніпулювати людьми і впливати на них, пише The Guardian .

З якою саме партією працювала британська компанія не уточнюється, проте відомо, що робота тривала навіть під час слідства в рамках запиту спецпрокурора США Роберта Мюллера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'являться дослідницькі університети

Протягом наступних місяців відбудеться черговий витік десятків тисяч документів, що стосуються діяльності Cambridge Analytica. Компанія мала глобальну інфраструктуру, працюючи через мережу в 68 країнах.

Публікація документів почалася в Новий рік на анонімному акаунті в Твіттері @HindsightFiles. Було встановлено, що документи надійшли від Бріттані Кайзер, колишнього співробітника Cambridge Analytica.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Cambridge Analitica, яка "зливала" дані про користувачів з Facebook, співпрацювала з українською політичною партією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі