середа, 20 вересня 2023 10:50

Комітет після Шуфрича тимчасово очолив "слуга", який писав заяву на волонтерку

Комітет після Шуфрича тимчасово очолив "слуга", який писав заяву на волонтерку
Євгеній Брагар брав участь в ефірах на телеканалі, пов'язаному з Віктором Медведчуком. Фото: скріншот

Комітет з питань Регламенту розглянув постанову про відкликання підозрюваного у державній зраді народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету з питань свободи слова.

До обрання нового голови виконувачем обов'язків голови комітету буде нардеп від "Слуга народу" Євгеній Брагар, який писав заяву в поліцію на волонтерку і радив пенсіонерці продати собаку за комуналку. Про Брагара – в.о. голову комітету повідомив нардеп Ярослав Желєзняк.

Железняк заявив, що згідно проєкту рішення "Шуфрич залишиться членом комітету, оскільки потрібно щонайменше три особи для існування комітету".

"Відповідно до обрання нового голови, в.о. буде Євген Брагар", – повідомив Железняк.

Рішення про відкликання Шуфрича з посади голови Комітету має розглянути парламент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ заборонили, а Шуфрич шикує: показали маєтки родини нардепа

У січні 2020 року Брагар писав заяву до поліції на волонтерку Анастасію Конфедерат, яка разом з доброволицею медичного батальйону "Госпітальєри" Яриною Чорногуз просила водія маршрутки вимкнути російський серіал.

Перед цим волонтерку і парамедика висадили уночі з автобуса через прохання вимкнути серіал.

На прокремлівському телеканалі "112 Україна", пов'язаному з кумом президента РФ Путіна Віктором Медведчуком Брагар пропонував пенсіонерці "продати собаку елітної породи", аби сплатити борги за комунальні послуги.

Позаторік патрульна поліція затримала Брагара у Києві. Під час перевірки документів його запідозрили в кермуванні в стані наркотичного сп'яніння.

Євгеній Брагар потрапив у Верховну Раду за 76-м номером у списку партії "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах в 2019 році.

Нестор Шуфрич очолив Комітет з питань свободи слова після того, як потрапив до парламенту за списком тепер вже забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

Торік громадські організації і журналісти закликали парламент зняти Шуфрича з цієї посади.

15 вересня Служба безпеки України повідомила Шуфричу про підозру у державній зраді. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «Комітет після Шуфрича тимчасово очолив "слуга", який писав заяву на волонтерку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі