середа, 09 липня 2014 11:52

Коломойський замахнувся не тільки на Донбас, а й на Київ - експерт

Коломойський замахнувся не тільки на Донбас, а й на Київ - експерт
Фото: dt.ua

Політолог Кость Бондаренко припускає, що губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський хоче отримати компенсацію за власні витрати на боротьбу з сепаратизмом.

"Коломойський найменше схожий на благодійника. І навряд, чи він брав участь у антитерористичній операції виключно з благодійною метою. Очевидно, він хоче мати якусь компенсацію за те, що він фінансував добровольчі батальйони. Коломойський хоче заволодіти активами не тільки Ахметова, а й інших донецьких бізнесменів. Він потратився, тому хотів би отримати якісь компенсації", - сказав Бондаренко Gazeta.ua, коментуючи пропозицію Коломойського щодо конфіскації майна тих, хто причетний до фінансування тероризму на сході України.

Люди типу Коломойського, на думку експерта, на першому етапі є союзниками, а потім стають великою проблемою. "Коломойський замахнувся не тільки на Донбас, а й на Київ", - переконаний Бондаренко.

Проте, як зазначив експерт, Порошенко розуміє, з ким має справу і тому неохоче йде на кадрові пропозиції Коломойського.

"Я не бачу, щоб Порошенко радо йшов на поступки Коломойському у кадрових питаннях. Ще жодна людина Коломойського не призначена Порошенком на якісь посади. Губернатор Одещини Палиця був призначений за часи Турчинова. Проте, наскільки мені відомо, в Одесі таки готуються кадрові зміни. Хто-хто, а Порошенко чудово розуміє, хто такий Ігор Валерійович (Коломойський — ред.)", - сказав політолог.

Експерт також провів паралелі між Дніпропетровщиною та Афганістаном.

"Це фактично афганський сценарій, коли місцеві лідери контролювали певні території за допомогою власних армій. Зараз це призвело до того, що Афганістан фактично перебуває на межі розподілу на дві країни. Якщо ми хочемо йти по шляху афганізації України, то найпростіше кожному губернатору дати доручення створити власну армію і розпочати бойові дії з тими, кого оголошено сепаратистами", - вважає експерт.

Нагадаємо, Коломойський вважає, що держава сьогодні просто зобов'язана провести конфіскацію майна, заводів, акцій прихильників сепаратизму, всіх тих, хто фінансував і далі фінансує терор у країні. А вилучене майно передати Акціонерному товариству, акціонерами якого будуть учасники АТО і родичі загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський замахнувся не тільки на Донбас, а й на Київ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі