середа, 07 квітня 2010 15:15

Колесніченко: Критикувати Януковича можна, а ображати - ні

Колесніченко: Критикувати Януковича можна, а ображати - ні

"Міф про недоторканість дупутатів був занадто роздутий", - сказав "регіонал" Вадим Колесніченко Gazeta.ua, коментуючи рішення КС щодо обмеження недоторканності народних депутатів.

"Існує особливий порядок притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Про це говорила Тимошенко і її команда. Вони нічого іншого не мали на увазі, як тільки зробити те, щоб депутата можна було за хвилину взяти і посадити за грати. Я завжди виступав проти того з однієї причини. Якби я 5 років, перебуваючи в опозиції, вів ту роботу, які вів, то я б через кілька місяців своєї діяльності вже сидів би десь на нарах", - пояснив Колесніченко.

"Що відбулося сьогодні. Був проголосований законопроект фракції "Регіонів", де говориться не лише про депутатів, але й про президента. У відповідності з цим документом, депутата можна посадити без згоди ВР після винесення обвинувачувального вироку. До цього моменту його можна було посадити (до в"язниці - Gazeta.ua), якби був обвинувачувальний вирок і Верховна рада давала на це згоду.

Тепер, як тільки йому винесли вирок його можна садити без рішення ВР. Це перше.

А друге - порядок притягнення до відповідальності - той самий що й був: вносить прокуратура представлення, і Рада дає на це згоду", - сказав "регіонал".

Пояснюючи тезу про притягнення до відповідальності "за посягання на честь і гідність Президента", Колесніченко сказав, що це не стосується критики діяльності президента.

"Критикувати президента звичайно можна. Питання у тому, що честь і гідність - це питання особистості, - пояснив Колесніченко. - Питання бездарної діяльності - це питання діяльності президента".

"Бездарну діяльність президента безумовно можна критикувати. Його вчинки, які межуть зі злочином або безвідповідальністю повинні бути оприлюднені і критикуватися. Це - свобода слова. А коли ображають президента як людину - за це потрібно нести персональну відповідальність", - сказав "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко: Критикувати Януковича можна, а ображати - ні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі