середа, 24 квітня 2013 09:54

Клюєв обговорив у Брюсселі прогрес у питанні асоціації України з ЄС

Клюєв обговорив у Брюсселі прогрес у питанні асоціації України з ЄС

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв у вівторок у Брюсселі обговорив з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем прогрес виконання критеріїв підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, які зафіксовані у спільній заяві лютневого саміту Україна-ЄС.

Як повідомила прес-служба радбезу, А.Клюєв поінформував президента Європарламенту про заходи, вжиті українською стороною в контексті реформи системи правосуддя, удосконалення виборчого законодавства, конституційної реформи, боротьби з корупцією.

Співрозмовники також вітали надання Європарламентом згоди на набрання чинності оновленої угоди між Україною та ЄС про спрощення візового режиму, що стало належною відповіддю на нещодавню ратифікацію цього документа Верховною Радою України.

Крім того, секретар РНБО обговорив з єврокомісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом підготовку до підписання Угоди про асоціацію, а також перспективи тимчасового застосування його положень, що встановлюють між сторонами режим поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Учасники зустрічі відзначили необхідність узгодження шляхів врегулювання існуючих проблем у торгових відносинах з метою упередження їх можливого негативного впливу на підписання угоди.

Окрему увагу було приділено інформаційній кампанії з висвітлення основних аспектів функціонування поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. За словами А.Клюєва, максимально глибоке інформування підприємців з України та Євросоюзу з даного питання дозволить отримати найбільшу обопільну користь, і дати поштовх для розвитку економік в середньостроковій перспективі.

Секретар РНБО також обговорив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з керівниками Моніторингової місії Європарламенту в Україні, колишніми президентами Олександром Кваснєвським та Патріком Коксом.

Як повідомлялося, президент України в березні доручив секретарю РНБО здійснювати координацію діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері європейської інтеграції України та взаємодії з інститутами ЄС.

 

Зараз ви читаєте новину «Клюєв обговорив у Брюсселі прогрес у питанні асоціації України з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі