понеділок, 17 січня 2011 12:48

Кличко подав до суду на КМДА через нові тарифи на комуналку

Кличко подав до суду на КМДА через нові тарифи на комуналку

Блок Кличка оскаржив розпорядження КМДА від 29 та 30 грудня 2010 року про підвищення тарифів на послуги ЖКГ для населення.

Відповідний позов зареєстровано у Шевченківському районному суді столиці, повідомляє прес-служба об'єднання.

Як зазначається у документі рішення про підвищення тарифів було ухвалено з численними порушеннями.

"Зокрема, розпорядження були підписані неналежною особою, без дотримання процедури попереднього оприлюднення та проведення громадських слухань", - зазначають у блоці Кличка.

У своєму позові блок Кличка також звернув увагу на відсутність у столичних будинків комунальної форми власності прибудинкової території.

Як пояснюють представники блоку, ЖЕКи не отримали відповідні держакт на землю.

"Таким чином, будь-які визначення об'ємів відповідної території та вартість її утримання – це цифри, взяті зі стелі", - зазначають у блоці Кличко.

"В Києві не визначені виконавці житлово-комунальних послуг, тобто ніхто не відповідає за якість утримання будинку, якість води, належну температуру у батареях. Попри рішення суду, КМДА вже чотири роки поспіль не визначає виконавців, – наголошують у Блоці Кличка. – Тобто кияни платять сьогодні неналежним управителям, а ЖЕКи не мають правових підстав вимагати кошти".

У Блоці також переконані, що заяви мерії стосовно поступового переходу на підвищені тарифи – ні що інше, як спроба підсолодити гірку пілюлю: "Усі розмови про відмову від пені та зниження тарифів для сумлінних платників навряд чи будуть реалізовані, адже жодного розпорядження міської влади з цього приводу не ухвалювалось. "Добра воля" КМДА завтра зникне, а підвищені тарифи залишаться".

Нагадаємо, що КМДА підвищила з 1 лютого тарифи на житлово-комунальні послуги. За словами начальника столичного головного управління з питань ціновох політики Василя Яструбинського, з лютого вартість централізованого опалення для населення зросте з 2,26 грн до 2,90 грн у випадку, якщо плата здійснюватиметься до 20 числа наступного за нараховані послуги місяця, і 3,10 грн у випадку, якщо плата здійснена після 20 числа.

Крім того, квартплата в середньому зросте в 1,3 рази.

За його даними, тариф на гарячу воду зросте із 11,75 грн до 14,68 грн\кубометр (у випадку оплати до 20 числа) та 15,53 грн (після 20 числа).

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кличко подав до суду на КМДА через нові тарифи на комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі