понеділок, 03 січня 2011 14:03

У Попова на Новий рік киянам "подарували" підвищення тарифів

У Попова на Новий рік киянам "подарували" підвищення тарифів

З Нового року в Києві тарифи на теплову енергію зросли на 35%.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак, коментуючи затверджені Національною комісією регулювання електроенергетики тарифи на теплову енергію для 160 підприємств теплоенергетики.

14 грудня минулого року НКРЕ підвищила тарифи Київенерго на тепло для потреб населення з 1 січня 2011 р. на 34,9%.

Нагадаємо, що, згідно з рішенням комісії, тариф на тепло для населення без лічильника з 1 січня 2011 р. складе 169,38 грн за Гкал (зараз тариф становить 125,47 грн / Гкал). Для домогосподарств з лічильником тариф зросте на 35% - до 171,25 грн за Гкал.

Для бюджетних організацій тариф підвищиться на 18,3% (75,54 грн) - і складе 476,67 грн за Гкал. Для інших споживачів, зокрема промислових підприємств, тарифи залишаються на тому ж рівні і становлять 563,46 за Гкал (всі тарифи вказані без ПДВ).

При цьому в комісії відзначили, що при підвищенні тарифів враховано видатки Київенерго на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Відзначимо, що Київенерго не постачає безпосередньо теплову енергію населенню, а працює з ЖЕКами, як з юридичними особами. ЖЕКи, у свою чергу, можуть додавати до тарифу свої націнки за послуги, зокрема щодо забезпечення роботи тепломереж у будинках.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Попова на Новий рік киянам "подарували" підвищення тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі