середа, 14 травня 2014 22:00

Київ або домовився з терористами або їх боїться - біженка з Маріуполя

Київ або домовився з терористами або їх боїться - біженка з Маріуполя

Учора мер Маріуполя приніс присягу "Донецькій народній республіці". Народні дружини Ахметова не зробили місто безпечним. Проте, Ринат Ахметов зажадав припинити АТО.
Маріупольська активістка Вікторія Придущенко, член штабу Маріупольської дружини, яка була вимушена бігти з міста 9 травня, вважає, що Київ або домовився з терористами, або боїться їх. Про це Вікторія заявила Gazeta.ua.

- Київ игнорує ситуацію. Відчуття, що йдуть незрозумілі політичні ігри. У Києві або домовилися з терористами або їх бояться.
Мариупольці, на думку Вікторії, переважно проти "Донецької республіки", але паралізовані страхом.

- А коли я учора була на похоронах Родіона з автомайдану(Родіон Добромолов, боєць "Азова", який загинув в Маріуполі 9 травня, - Gazeta.ua), я почула від Антона Геращенко радника Авакова: "А що в Маріуполі? Там же всього 1,5 тисяч підтримуючих Україну". І багато хто у Верховній раде так вважає. Але місто знаходиться в страху, місто не підтримує терор. Мирні люди під танки не кидаються, вони сидять удома, і це більша частина городян. Люди мені дзвонять і плачуть: "Що робити, чому нас кинули? Нам брати ножі і йти захищати свої сім'ї проти людей з гранатометами?" Під час обстрілу люди ховалися в під'їздах.Так поводяться мирні громадяни при звуці пострілів, а ті хто біжать під танки і хочуть стріляти - це не мирні.

Маріуполь зараз знаходиться під інформаційною парасолькою, люди, за словами активістки, позбавлені можливості отримувати об'єктивну інформацію.
- Усі ЗМІ в місті належать Партії регіонів, або ж тим, хто це усе організовує, - говорить Викторія Придущенко. - Телеканал належить громадянинові Росії, сайт - члену ПР і депутатові ВР Матвенкову. А 13 травня в газеті "Приазовський робітник" з'явилася стаття про те, що війська України стріляли в мирних громадян! А є відео, на якому один з проросийских активістів стріляє в потилицю своєму ж. Щоб настроїти мариупольчан проти української армії.

Так само Вікторія розповіла про те, що сталося, на її думку, в Маріуполі 9 травня. Вона стверджує, що це були події подібні до тих, які були в Одесі. Ще за тиждень до 9 травня були сформовані гнізда для снайперів, про що активісти докладали начальникові міліції Валерію Андрущуку. Надалі він зіткнувся в зрадою підлеглих, був викрадений і викуплений з полону.

Зараз ви читаєте новину «Київ або домовився з терористами або їх боїться - біженка з Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі