четвер, 07 березня 2024 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай зробив заяву про війну в Україні

Китай зробив заяву про війну в Україні
КНР хоче провести міжнародну мирну конференцію. Фото: pixabay.com

У МЗС Китаю заявили, що для врегулювання війни в Україні необхідно провести міжнародну мирну конференцію, на яку погодилися б Київ і Москва.

Під час заходу Україна та РФ мали б можливість неупереджено і чесно висловити свої позиції, зазначив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР.

"Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, на яку погодяться і Україна, і Росія, в якій усі сторони братимуть участь на рівних правах і матимуть можливість неупереджено та чесно обговорити всі мирні плани", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай активізував проти Тайваню військові дії у сірій зоні

Пекін продовжує уникати слова "війна" у своїх заявах. Ван Ї наголосив на незмінній позиції Китаю щодо якнайшвидшого припинення бойових дій та повернення до дипломатії в "українській кризі".

"Усі наші зусилля спрямовані на досягнення однієї мети - прокласти шлях до припинення збройного конфлікту та початку мирних переговорів. КНР продовжить відігравати конструктивну роль для пошуку політичного врегулювання конфлікту", - зазначив міністр, нагадавши про оприлюднений торік "мирний план" Китаю з 12 пунктів та місії спецпредставника уряду КНР Лі Хуея.

Формула миру президента Володимира Зеленського не має альтернативи, а доки не буде покарання для режиму Володимира Путіна, то жодних контактів із Кремлем чекати не варто, заявив учора в соціальній мережі X секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Китай зробив заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі