середа, 06 березня 2024 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов назвав головні проблеми ЗСУ

Данілов назвав головні проблеми ЗСУ
Секретар РНБО визнав, що український народ втомився від війни. Фото: twitter.com/OleksiyDanilov

Україна на фронті зараз має три головні проблеми.

Це нестача снарядів, поповнення резервів та ракетні удари росіян, заявив у соціальній мережі X 6 березня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Формула миру президента Володимира Зеленського не має альтернативи, а доки не буде покарання для режиму Володимира Путіна, то жодних контактів із Кремлем чекати не варто", - зазначив він.

За словами Данілов, відновлення територіальної цілісності України - безальтернативна позиція для початку будь-яких переговорів. Наразі ситуація на фронті складна, але розвивається у стрімкій динаміці.

"Україна знайде відповіді на виклики, що виникають. І зі снарядним голодом, і з поповненням резервів, і з російським ракетним терором. Захід, своєю чергою, пройде всі необхідні демократичні процедури та пов'язані з ними складності, перебудує економіку, змінить стратегії й підходи та розбереться з російською економікою, яка дорівнює бюджету одного американського штату", - написав секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Данілов визнав, що українці втомилися від війни, але продовжуватимуть боротьбу.

"Росіянам не вдасться деморалізувати суспільство зсередини. Зусилля міжнародних посередників необхідно спрямувати на повернення РФ до міжнародного права та ліквідацію джерел постачання санкційних товарів військового призначення на територію Росії", - додав він.

Триває 742-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору. Завдає ракетних та авіаційних ударів по численних цивільних об'єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У п'ятницю, 1 березня, близько 9:00 було знищено ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Ворожий літак збили на східному напрямку, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Він намагався завдати удару по українських позиціях керованими авіабомбами.

Зараз ви читаєте новину «Данілов назвав головні проблеми ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі