середа, 02 вересня 2009 22:21

Кириленко розповів, що манить Тимошенко до Каддафі

Кириленко розповів, що манить Тимошенко до Каддафі

У БЮТі бачать перспективу співробітництва з Північною Африкою, до якої відноситься Лівія, перш за все як дуже хороший канал збуту надлишку українського зерна.

Про це сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу" розповів голова фракці БЮТ Іван Кириленко, коментуючи причини візиту прем"єр-міністра Юлії Тимошенко до Лівії.

"Ми зернова держава і ми це вже чітко задекларували за останні роки. Ми вийшли на провідні місця у світі з експорту зерна і вже не втратимо ці місця", - вважає "бютівець".

Відповідаючи на запитання, чому Тимошенко була єдиною із західних лідерів, яка прибула до Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії на святкування 40-річчя Вересневої революції, Кириленко сказав, що це стосувалось наших націнтересів.

"Там де будуть наші національні інтереси, там буде наша присутність. Це і серйозні родовища нафти і газу. Диверсифікація джерел постачання може бути вигідною для ринку України", - сказав він.

Кириленко також додав, що Лівія цікава для України і в галузі розвитку сільського господарства.

"Північна Африка має перше місце в світі з видобутку фосфоритів. А без них ніколи не вирішиться питання продовольчої безпеки будь-якої країни, яка займається виробництвом сільсько-господарської продукції. Фосфорити є лише на Кольському півострові і в Північній Африці. Тому це теж перспективна річ для розвитку нашого с/г", - підкреслив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розповів, що манить Тимошенко до Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі