вівторок, 27 серпня 2024 05:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Кірбі прокоментував масований обстріл України і відреагував на заклик зняти обмеження на удари по РФ

Кірбі прокоментував масований обстріл України і відреагував на заклик зняти обмеження на удари по РФ
Радник Білого дому Джон Кірбі прокоментував масовану атаку на інфраструктуру України. Фото: Радіо Свобода

В Білому домі прокоментували останній масований ракетний обстріл України.

Там назвали його "класичною схемою Путіна", заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, інформує Голос Америки.

Наразі США зосереджені на зміцнені протиповітряної оборони України, прокоментував він.

Українська система протиповітряної оборони добре спрацювала під час останньої атаки, збивши більшість цілей. Сполучені Штати хочуть "переконатися", що українські сили ППО здатні продовжувати у тому ж дусі, сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оптимальна антитерористична тактика - далекобійні удари по Росії - Зеленський

США продовжать обговорювати з Україною питання зняття обмежень на далекобійні удари по Росії, але в непублічному форматі, заявив він.

Станом на зараз ніяких змін у політиці використання американської зброї Україною немає.

Кірбі зазначив, що президент Володимир Зеленський неодноразово - як публічно, так і в приватному порядку - просив про дозвіл уражати більше російських військових цілей переданою США зброєю.

"Зрозуміло, чому він так чинить: його країна зазнала нападу. Але, як я вже говорив багато разів, ми продовжимо говорити з українцями, але робитимемо це в приватному порядку", - додав він.

У ніч на понеділок 26 серпня російські окупанти здійснили наймасованішу повітряну атаку по Україні. Повітряні сили Збройних сил України виявили 127 ворожих ракет і 109 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона збила 102 ракети і 99 дронів, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Зараз ви читаєте новину «Кірбі прокоментував масований обстріл України і відреагував на заклик зняти обмеження на удари по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі