пʼятниця, 13 серпня 2021 11:27

Кількість учасників "Кримської платформи" зросла до 40

Кількість учасників "Кримської платформи" зросла до 40
23 серпня ухвалять меморандум, який буде відкритим для подальшого приєднання держав, які не змогли взяти участь в установчому саміті. Фото: "Укріфнорм"

Кількість учасників установчого саміту "Кримської платформи" зросла до 40. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Укрінформ".

"Міжнародна підтримка "Кримської платформи" зростає. Сьогодні я радий оголосити, що ми досягнули круглої цифри. У нас є 40 підтверджень участі в саміті "Кримської платформи", - заявив Кулеба.

Нагадав, що на саміті 23 серпня ухвалять меморандум, який буде відкритим для подальшого приєднання держав, які не змогли взяти участь в установчому саміті.

"Тому насправді підтримка "Кримської платформи" буде ще більшою, і я переконаний, невпинно зростатиме", - акцентував міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда приїде на саміт "Кримської платформи"

Запуск платформи виправить помилку, коли в перші роки російсько-української війни для Криму не створили жодного механізму системної роботи з його деокупації, заявив Кулеба.

"Кримська платформа" - дипломатична ініціатива України, у перспективі - міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму і сприяння деокупації півострова.

26 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський підписав Указ "Про окремі заходи, спрямовані на деокупацію і реінтеграцію тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", яким постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні установчого саміту Кримської платформи. МЗС забезпечує координацію участі України в діяльності "Кримської платформи", згідно з документом.

Головою Організаційного комітету з підготовки установчого саміту "Кримської платформи" є міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Очікується, що "Кримська платформа" буде представлена в Парламентській асамблеї Ради Європи. Датою проведення установчого саміту визначено 23 серпня 2021 року, за його підсумками може бути прийнята декларація.

Зараз ви читаєте новину «Кількість учасників "Кримської платформи" зросла до 40». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі