пʼятниця, 06 липня 2012 19:00

Катя Осадча гуляла парламентом і цілувалася з молодим чоловіком на останній сесії ВР

Катя Осадча гуляла парламентом і цілувалася з молодим чоловіком на останній сесії ВР
Осадча в парламенті запитувала Єфремова, що подарує він і фракція на день народження президентові. Фото: morkow.com

У п'ятницю у Верховній Раді майже немає депутатів-опозиціонерів. Вони зараз сюди не ходять, бо протестують під Українським домом.

О 10.00 під Радою також тихо - жодного мітингу. Сьогодні останній день роботи 10 сесії парламенту. На закриття мають прибути прем'єр-міністр Микола Азаров та члени уряду.

В останній день роботи парламент має розглянути відставку голови Верховної Ради Володимира Литвина та його заступника Миколи Томенка. В кулуарах бродять у вишиванці "нунсівець" Юрій Кармазін та "бютівець" Андрій Шкіль.

"Відставка Томенка може бути прийнята, а відставка Литвина не буде прийнята, за неї треба проголосувати, - каже "бютівець" перед початком засідання. Тримає в руках поліетиленовий пакет із супермаркету. - Відповідно законодавство передбачає, що в цьому голосуванні за відставку Литвина мають взяти участь 300 депутатів. Із них більшість має проголосувати, тобто є процедура. І сьогодні по Литвину вони тільки визначать процедуру і коли це буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" всерйоз подумують змістити Литвина - ЗМІ

Тим часом у ложі преси повно журналістів, а перший віце-спікер комуніст Адам Мартинюк на своєму місці зачитує депутатські звіти. Це продовжується хвилин двадцять. Нарешті переходять до заяви Литвина щодо відставки.

"Це рішення прийняте в результаті емоційного підходу. Воно не може бути прийняте нами, враховуючи, в яких умовах приймалося", - каже з трибуни лідер фракції регіонів Олександр Єфремов.

Після нього слово бере "нунсівець" Юрій Кармазін.

"Голова Верховной Ради має бути повернений", - каже.

До депутатів звертається перший віце-спікер Мартинюк.

"Перш ніж розглянути питання, ми повинні поставити його на голосування щодо включення до порядку денного, - починає він та командує. - Голосуємо".

На табло у сесійній залі відображається, що за це рішення проголосували нуль депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден з депутатів не захотів розглядати відставку Литвина

"Рішення не прийнято, - урочисто каже Мартинюк. - Давайте всі привітаємо Володимира Литвина".

Депутати секунд десять аплодують самі собі. Після чого перший віце-спікер пропонує поставити на розгляд питання про відставку віце-спікера Миколи Томенка. Слово на захист Томенка знову бере Юрій Кармазін. Після нього "регіонал" Володимир Бондик пропонує відкласти розгляд заяви Томенка:

"Я, наприклад, не бачив цієї заяви. Може, ця заява викликана його емоційним станом".

Мартинюк пояснює, що парламент має 10 днів на розгляд заяви Томенка.

"Ми тільки включили в порядок денний, але не ухвалили цього рішення. Тому сьогодні від Миколи Володимировича самого залежить, якщо він забере свою заяву, то не розглядатимемо, а якщо не забере, то будемо змушені її розглянути", - пропонує з місця голова фракції Партії регіонів Єфремов.

У результаті депутати 257 голосами вирішують поставити на розгляд питання про відставку Миколи Томенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов порадив Томенку забрати заяву про відставку

"Я наполягаю, щоб протягом години було проголосоване це питання, і я перемістився до роботи в парламентській опозиції", - офіційно заявляє він.

З-за рогу в кулуарах на другому поверсі з'являється телеведуча Катя Осадча з мікрофоном та капелюсі. Вона ловить "регіоналку" Ірину Горіну. Депутатка взута у балетки та тримає в руці сумку "Dior". Така коштує щонайменше 500 євро. На дочці "регіоналки" не так давно оженився колишній секретар Київради Олесь Довгий.

"О, скоро тут і Горянський з'явиться, й інші. Он уже Пінчук із Поярковим бродять", - жартують журналісти.

"Регіонал" Василь Кисельов у кулуарах розповідає, що цього літа нікуди не поїде:

"Взагалі я за 18 років праці не був у відпустці".

"Нунсівець" Кармазін доповнює, що він теж нікуди не їде на відпочинок.

"Квитки на Багами побрали вже майже всі "регіонали", - впевнений депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада пішла на канікули, не прийнявши відставку Томенка

У сесійній залі грає гімн України. Депутати встають. В урядовій ложі непримітно з'являються прем'єр та міністри. Мабуть, прийшли підземним ходом. 10 сесія Верховної Ради України закрита до вересня.

Тим часом у кулуарах Катя Осадча цілує якогось молодого чоловіка в щоку та ловить після брифінгу лідера "регіоналів" Єфремова.

"Розкажіть, що подаруєте на день народження президентові. Що подарує фракція? Ну, може, скажете, скільки в тому році витратили на подарунок. 200, 300, 500 гривень?"

"Ні, я нічого не знаю", - відповідає Єфремов.

"А от у вас телефон дорогий. Десять тисяч коштує", - каже телеведуча, вказуючи на "Vertu" народного обранця. Поряд стоїть його прес-секретарка.

"Ви чули, що в неї вже є місце в прохідній частині списку Партії регіонів", - перешіптуються журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Катя Осадча гуляла парламентом і цілувалася з молодим чоловіком на останній сесії ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі