четвер, 22 серпня 2024 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Катастрофічна помилка Путіна - Сікорський про важливість операції на Курщині

Катастрофічна помилка Путіна - Сікорський про важливість операції на Курщині
Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів, яку важливу роль вже зіграла операція ЗСУ. Фото: YES

Військова операція Збройних сил України на території Курщини в РФ повертає Києву та світу віру у перемогу над російськими загарбниками.

Росія не зможе досягнути своїх цілей в Україні, заявив голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає "Еспресо".

"Україна отримала від країн заходу безпрецедентну допомогу для захисту країни від російських агресорів. Західні демократії підтримують Україну на небаченому досі рівні, я прошу про це пам'ятати. Україна отримала приблизно понад €200 млрд допомоги, більш-менш на половину - від ЄС та від США. Це гігантські кошти", - зазначив дипломат.

Водночас він заявив про високу мужність українських воїнів, які перенесли бойові дії на територію Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал між Польщею і Угорщиною: Сіярто звинуватив Сікорського у брехні

"Цей сміливий наступ, який ведеться вже на території РФ, на мою думку, повертає віру у те, що Україна може перемогти, що матиме сильні карти на переговорах", - сказав польський міністр.

Росія не зможе досягнути цілей, які вона собі поставила перед початком вторгнення до України. Якби допомога США надійшла раніше, Сили оборони України могли б досягнути більшого.

"Американці спізнилися щонайменше на пів року з пакетом допомоги, але ви також спізнилися із мобілізацією. І щодо тих, і щодо тих справ приймає рішення політика. Я знаю, як це все складно, знаю, скільки є біженців, знаю, якою зруйнованою є інфраструктура, скільки загинуло українських військових, скільки є неповернених місяцями й роками, це дуже важка для вас ситуація. Але мені здається, що Володимир Путін зробив катастрофічну помилку і своїх початкових цілей він вже не в змозі досягнути", - резюмував Сікорський.

Російська Федерація прагне отримати вигоду від своєї агресії, тож відповідати на неї потрібно силою, а не поступками. Миру з Росією неможливо досягти, заявив раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофічна помилка Путіна - Сікорський про важливість операції на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі