пʼятниця, 23 липня 2021 20:20

Карикатуру на Зеленського прибрали з виставки
3

На карикатурі Зеленський зображений без штанів.
Після розголосу карикатуру поставили перед входом на виставку.
Художник Олег Смаль.

Київська публічна бібліотека імені Лесі Українки прибрала з виставки робіт українського карикатуриста Олега Смаля зображення президента Володимира Зеленського.

Хоча ще 19 липня, коли відкривали виставку, сама ж бібліотека похвалилась, що у представленій колекції є карикатури на всіх президентів України, повідомляє BBC

Олег Смаль, відомий своїми політичними карикатурами для видань "Дзеркало Тижня" і KyivPost, звинуватив бібліотеку, що його роботу прибрали з виставки без попередження. Він закликав більше не відвідувати виставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського зобразили на карикатурах з окупантом Кіркоровим

Директорка бібліотеки Ольга Романюк пояснила, що заклад відвідують багато прихильників діючого президента, їх не хотіли ображати. У бібліотеці кажуть - жодної політичної цензури у цій історії немає.

Після публікації матеріалу художник повідомив, що бібліотека помістила карикатуру в рамку і поставила її на столі на вході у виставку.

Художник Олексій Кустовський зобразив народних депутатів від партії "Слуга народу" Микиту Потураєва, Євгенію Кравчук і Максима Бужанського з "русским миром". Троє хотіли змінювати закон про мову.

Зараз ви читаєте новину «Карикатуру на Зеленського прибрали з виставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі