пʼятниця, 11 червня 2021 10:26

"Слуг народу" з "русским миром" намалювали в карикатурі
10

Фото: Олексій Кустовський

Народних депутатів від партії "Слуга народу" Микиту Потураєва, Євгенію Кравчук і Максима Бужанського намалювали в карикатурі. Малюнок художника Олексія Кустовського опублікувало "Радіо Свобода".

"Слуги народу" тримають "русский мир", який трощиться об закон про мову. Також тримають російський триколор. Зверху написана репліка: "Він заважає кіно, Кремлю...ой зайве сказала".

Автор: Олексій Кустовський
 

Нардепи Потураєв і Кравчук є авторами законопроєкту, яким пропонують відтермінувати норму про українську мову в теле- й кіновиробництві. Минулого тижня Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроєкт.

Позаторік нардеп Бужанський реєстрував законопроєкт, щоб скасувати частину закону, яка вимагає перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року. Це викликало обурення в громадськості, були протести під Верховною Радою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" знову почали просувати російську мову

"Радіо Свобода" публікує інші малюнки художника, на яких президент країни агресора РФ Володимир Путін падає в кріслі від гасла українських футболістів "Героям слава", самопроголошений президент Білорусі, диктатор Олександр Лукашенко з закривавленим ротом ловить сачком літак авіакомпанії Ryanair, в якому був опозиціонер Роман Протасевич.

Ще на одному з малюнків закривавлені Лукашенко, Путін і позбавлений звання президента України втікач Віктор Янукович грають на балалайках, під ногами черепи. Також намальований підозрюваний у державній зраді, нардеп від ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук.

Два роки тому Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає обов'язкове використання української мови в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших публічних сферах громадського життя.

Українську мають знати чиновники всіх рівнів, судді, правоохоронці, військовослужбовці-контрактники, працівники галузі освіти, медичної галузі, посадовці державних і комунальних підприємств, адвокати, нотаріуси.

Також українською мовою має працювати сфера обслуговування.

Зараз ви читаєте новину «"Слуг народу" з "русским миром" намалювали в карикатурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі