понеділок, 22 липня 2013 12:48

Каплін оскаржив заборону проводити на Майдані акції до кінця липня

Каплін оскаржив заборону проводити на Майдані акції до кінця липня
Сергій Каплін. Фото: www.segodnya.ua

Народний депутат від УДАРу Сергій Каплін оскаржив постанову Окружного адміністративного суду міста Києва, якою було встановлено обмеження реалізації права громадян на мирні зібрання, проведення заходів, встановлення наметів та використання гучномовців з 20 по 31 липня 2013 року на столичному Майдані Незалежності та прилеглій до нього території.

Про це йдеться у повідомленні народного депутата, як повідомляє прес-служба політсили.

"Цим судовим рішенням фактично заборонили проводити акції протесту до кінця місяця,  мотивуючи це заходами щодо святкування річниці хрещення Русі", - сказав нардеп.

Він наголосив, що учасники акції зобов'язувалися не порушувати громадський порядок, акція буде мати виключно мирний характер, тому ніяким чином не перешкоджатиме проведенню святкування річниці хрещення Київської Русі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа Капліна кличуть до суду за акцію на Майдані Незалежності

Каплін також звернувся до суду та до Генпрокурора України з приводу перевищення повноважень бійцями спецпідрозділу "Беркут" при розгоні мирної демонстрації 18 липня на Майдані Незалежності в Києві та вимагає відкриття кримінального провадження проти зловмисників.

Народний депутат нагадав,  що 18 липня 2013 року в Києві на Майдані Незалежності розпочалася мирна акція "Громадяни проти свавілля міліції" як завершальний етап пішої ходи із Врадіївки. Організатори акції заздалегідь повідомили Київську міську держадміністрацію про проведення мирної акції. Попри те, що її учасники не порушували громадського порядку, спецпідрозділ "Беркут" жорстоко розігнав акцію. "Така поведінка міліції є неприпустимою. Відбулося цинічне та грубе порушення конституційних прав громадян, побиття журналістів, затримання активістів", - сказав Каплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каплін обіцяє, що мітинг під МВС не будуть політизувати

"Ударівець" також повідомив, що громадські організації  "Рух простих людей" та "Народна антикорупційна армія", які подавали заявку на проведення акції, звернуться до Генерального прокурора України з вимогою провести перевірку дотримання законності працівниками міліції при здійсненні своїх повноважень при розгоні демонстрації.

Зараз ви читаєте новину «Каплін оскаржив заборону проводити на Майдані акції до кінця липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі