неділя, 21 липня 2013 15:47

На Волині міліція розслідує побиття журналістки

На Волині міліція розслідує побиття журналістки
Фото: obozrevatel.com

Волинські правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом побиття і перешкоджання професійній діяльності журналіста нововолинської міської щотижневої газети Наше місто.

Як повідомляє прес-служба управління МВС у Волинській області, на площі біля меморіального комплексу Вічного вогню та пам'ятника воїну-прикордоннику, що в місті Нововолинськ, виник конфлікт між журналістом Наталією Камишніковою і керівником ПП МП Сантехмонтаж, працівники якого проводили демонтажні роботи.

Для цього з обласного та міського бюджетів виділено понад 500 тисяч гривень, однак частина депутатів Нововолинської міської ради вважає, що ці гроші доцільніше використовувати на ремонт дорожнього покриття однієї з вулиць міста, йдеться в повідомленні.

Коли працівник ЗМІ спробувала перешкодити робочим демонтувати плити, керівник підприємства, за словами Камишнікової, незважаючи на те, що вона працює журналістом і виконує свої професійні обов'язки, кілька разів штовхнув і нецензурно висловлювався на її адресу.

За даним фактом порушено кримінальне провадження щодо ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу. У прес-службі зазначили, що журналіст відмовилася від проведення судово-медичної експертизи для встановлення ступеня тяжкості завданих тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, Інститут Масової Інформації оприлюднив статистику порушень свободи слова за перше півріччя 2013 порівняно з першим півріччям 2012. У першому півріччі 2013 було зафіксовано 35 випадків фізичної агресії (нападів, побиття, погроз), - це майже втричі більше, ніж за такий же період 2012 року (тоді було 12 таких випадків).

Зараз ви читаєте новину «На Волині міліція розслідує побиття журналістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі