пʼятниця, 10 жовтня 2014 03:20

"Яка тобі різниця у що гадити" – Береза про унітази Януковича

"Яка тобі різниця у що гадити" – Береза про унітази Януковича
Юрій Береза Фото: zik.ua

На Донбасі після 1991 року нічого не змінилося. Люди як жили при феодалізмі, так при ньому і залишилися. Про це розповідає командир полку "Дніпро -1" Юрій Береза.

"На Донбасі спочатку були як би умовно романтики, котрі вірили у "ДНР" та "ЛНР". Але їх дуже швидко вибили російські найманці, російський криміналітет. Із червня зародки, котрі були у керівництві "ДНР" – зникли... Там зараз іде терористична війна проти України. Вони не сприймають нічого українського. Вони сприймають нас як фашистів і ведуть відповідну пропаганду. І це при тому, що більшість із жителів Донеччини насправді ніколи не покидали території Донецької області. І для 70 % мешканців найвищою подякою була найдальша поїздка на стадіон "Шахтарськ" в Донецьку",- говорить Юрій Береза.

Пояснює, вина усіх керівників української держави у тому, що дозволили на цих землях панувати феодалам. Там нічого не змінилося із 1991 року. Як було прізвище голови колгоспу чи шахти Ко , то зараз хіба що його онук прийшов до влади. І зараз уся сфера діяльності Донецька пов'язана із кумівством, сватовством. І останні часи це було особливо яскраво виражено: Янукович-Ахметов, Ахметов-Янукович.

"Є таке містечко на березі Азовського моря Урзуф. І там бувший піонерський табір, він був отхапаний родиною Януковича ще за часів його губернаторства. І половина там розбита, а на іншій побудовані приватні будиночки Януковича і всієї його родини. Я не був у Межигір'ї, не хотів їхати і дивитися на це жлобство. Але коли зайшов на дачу Януковича в Урзуфі і подивився, що дійсно унітази золоті, то мене перекосило... Яка тобі різниця, у що гадити. Люди навколо без останньої копійки, без крихти хліба, а у нього золотий унітаз. Нам, вільним людям, цього ніколи не зрозуміти", – каже Береза.

Зараз ви читаєте новину «"Яка тобі різниця у що гадити" – Береза про унітази Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі