вівторок, 15 січня 2013 13:23

"До чого ми скочуємося, коли опозиціонери пропонують все заборонити і всіх посадити?" - Бондаренко

"До чого ми скочуємося, коли опозиціонери пропонують все заборонити і всіх посадити?" - Бондаренко
Олені Бондареко шкода, що депутати хочуть все тільки загострити. Фото: obozrevatel.com

Якщо ввести кримінальну відповідальність через персональне голосування, то скоро можна дійти до того, що будуть карати за неправильне, на чиюсь суб'єктивну думку, голосування.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Говорячи про ініціативу опозиції ввести кримінальну відповідальність за порушення норм щодо персонального голосування у парламенті, Бондаренко підкреслила, що це є недемократичним.

"Що стосується взагалі самої ідеї внесення кримінальної відповідальності за персональне голосування, то такими діями ми можемо взагалі скотитися до того, що потім внесемо законопроект про кримінальне покарання за невірне, на чиюсь думку, голосування і т.д., - обурилася вона. - Всі ці норми — це на загострення ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко запропонував позбавляти "кнопкодавів" депутатського мандату

Політик додала: "Крім того, треба враховувати те, що у нас взагалі відбувається у судовій системі та законодавстві в цілому. Так у нас якраз вимоги наших днів — це гуманізація законодавств, особливо кримінального. Один із таких прикладів - це нещодавня гуманізація Кримінально-процесуального кодексу".

"То до чого ми скочуємося, коли опозиціонери вносять такі от жорсткі заходи — заборонити все, всіх посадити, всіх чогось позбавити, всіх поставити у пійло і ввести якісь додаткові межі. Це точно не демократично, це точно не співпадає з європейськими нормами, не співпадає із загальними принципами європейської політики", - зауважила Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР і КПУ називають політичним маразмом та піаром ідею введення кримінальної відповідальності за "кнопкодаство"

На її переконання, депутати мають спрямовувати свою діяльність на зовсім інші цілі.

"Мені дуже шкода, якщо дійсно така норма запропонована. Дуже шкода, що політики, особливо нові, які прийшли до влади, бачать свою законодавчу діяльність в плані введення заборон та посилення регуляції. Дуже шкода", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неголосування за звільнення Арбузова та призначення Соркіна могло б призвести до абсурду - нардеп

Крім того, Бондаренко запевнила, що випадки "кнопкодавства" бувають не лише серед депутатів більшості, а й в самій опозиції.

"Шкода, що там, де сидять опозиціонери, балкон не відкритий для журналістів, тому вся їхня діяльність з натискання кнопок один за одного просто прихована від очей громадськості. Якби балкон для журналістів був відкритий, ви б побачили дуже багато цікавого. Але знову таки, це питання совісті кожного окремо взятого депутата", - підкреслила вона.

Як повідомлялося раніше, лідери парламентських фракцій "Свобода" Олег Тягнибок,"Батьківщина" Арсеній Яценюк і УДАРВіталій Кличко внесли до Верховної Ради законопроект про введення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на засіданнях парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"До чого ми скочуємося, коли опозиціонери пропонують все заборонити і всіх посадити?" - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

168

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі