понеділок, 14 лютого 2022 12:25

Ізраїль і Польща зробили заяви щодо евакуації дипломатів з України

Ізраїль і Польща зробили заяви щодо евакуації дипломатів з України
МЗС Ізраїлю веде переговори про те, щоб у разі припинення авіасполучення з Україною евакуювати ізраїльтян через сухопутні кордони. Фото: pixabay.com

Посольство Ізраїлю можуть перенести з Києва до Львова в разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід домовився із заступником голови МЗС України Еміне Джапаровою, повідомляє NewsRu.co.il.

"Водночас МЗС Ізраїлю веде переговори про те, щоб у разі припинення авіасполучення з Україною евакуювати ізраїльтян через сухопутні кордони й треті країни", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія відкликає свої дипломатів з України

Польський уряд тим часом не планує евакуації дипломатів з України. Речник польського уряду Пьотр Мюллер заявив, що такі рішення ухвалюватимуть лише в разі крайньої потреби.

"На цей час ми оприлюднили комюніке, у якому йдеться, що якщо це не конче необхідно, то від поїздок в Україну слід утриматися", - сказав політик.

Польща, окрім столиці, має також генконсульство в Харкові.

Міністерства закордонних справ низки країн на тлі побоювань повномасштабного вторгнення військ Росії закликали своїх громадян терміново залишити Україну.

Відповідні попередження опублікували МЗС Великої Британії, Данії, Норвегії, Нідерландів, Чорногорії, Латвії, Естонії, Північної Македонії та Ізраїлю, яке також оголосило про евакуацію сімей дипломатів і співробітників посольства у Києві.

МЗС Японії, Південної Кореї, Нідерландів і Франції робили такі заяви ще раніше.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і Польща зробили заяви щодо евакуації дипломатів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі